category_news

Uw ervaringen met maatregelen op het gebied van Access and Benefit-Sharing (ABS) bij het verkrijgen van genetische bronnen voor voeding en landbouw

Gepubliceerd op
27 augustus 2024

De Commission on Genetic Resources for Food and Agriculture (CGRFA) van de FAO heeft een online vragenlijst uitgezet m.b.t. de ervaringen die gebruikers hebben met nationale ABS-maatregelen bij het verkrijgen van genetische bronnen voor voeding en landbouw. U kunt deze vragenlijst tot uiterlijk 20 september invullen.

Heeft u (goede of slechte) ervaringen bij pogingen om genetische bronnen te verkrijgen in het buitenland voor gebruik in onderzoek en/of ontwikkeling? De Commission on Genetic Resources for Food and Agriculture (CGRFA) van de FAO doet op dit moment een studie naar de effecten van ABS-maatregelen op de uitwisseling, het gebruik en de conservering van genetische bronnen voor voeding en landbouw en bijbehorende traditionele kennis.

In het kader van deze studie heeft de CGRFA een online vragenlijst uitgezet m.b.t. de ervaringen die gebruikers hebben met nationale ABS-maatregelen bij het verkrijgen van genetische bronnen voor voeding en landbouw. Door middel van het invullen van deze vragenlijst kunt u uw ervaringen delen en bijdragen aan de internationale discussie over ABS.

De link naar de vragenlijst is: https://form.jotform.com/241691968899382. De uiterste datum waarop de vragenlijst kan worden ingevuld is 20 september 2024.

Meer informatie is beschikbaar op de CGRFA-website.