Nieuws

FAQ update: gebruik van genetische bronnen, EU ABS Verordening, en meer

Gepubliceerd op
11 mei 2020

De Veelgestelde vragen (FAQ) van de ABS-Loket-website zijn bijgewerkt. Er is meer informatie geplaatst op de bestaande pagina’s van de FAQ en nieuwe pagina’s zijn toegevoegd.

Wanneer word ik als gebruiker beschouwd?’ biedt een overzicht van wanneer u als gebruiker van genetische bronnen wordt beschouwd volgens het Nagoya Protocol en de EU ABS Verordening.

EU ABS Verordening’ geeft meer informatie over wanneer gebruik van genetische bronnen binnen het toepassingsgebied van de EU ABS Verordening valt, wanneer u een gebruiker van genetische bronnen bent, welke gespecialiseerde internationale ABS-instrumenten erkend worden, en wanneer zorgvuldigheidsverklaringen worden ingediend.

Naleving en administratie’ bevat nu meer informatie over hoe u uw administratieve lasten kunt beperken terwijl u voldoet aan uw ABS-verplichtingen.

Daarnaast vindt u informatie over het PIP-Kader in ‘Welke regels gelden er voor toegang en verdeling van voordelen?’, de implementatie van ABS-regelgeving in Nederland in ‘Hoe wordt naleving in Nederland gecontroleerd en gehandhaafd?’ en de definities van ‘land van levering’, ‘land van oorsprong’ en ‘zorgvuldigheidsverklaringen’ in ‘Belangrijke termen’.

Neem voor verdere vragen gerust contact op met het ABS-Loket via de contactpagina.